مقایسه پکیج دیواری تک مبدل و دو مبدل

مقایسه پکیج دیواری تک مبدل یا دو مبدل 🔥

مقایسه پکیج دیواری تک مبدل با دو مبدل 🔥

ما در این مقاله از فروشگاه آنلاین انواع پکیج برقی الکتریکال پکیج قصد داریم به مقایسه پکیج دیواری تک مبدل یا دو مبدل 🔥 بپزدازیم. باید در همین ابتدا گفت که پکیج برقی جهت تأمین گرمایش ساختمان و نیز تأمین آبگرم مصرفی به قطعه‌ای به نام مبدل نیاز دارد و اساس کار سیستم پکیج دیواری برای تأمین آب گرم مصرفی و آب گرم رادیاتورها به شرح زیر می‌باشد: آب سرد ورودی به پکیج دیواری برای استفاده بهداشتی توسط مبدل‌ها به دمای مورد نظر می‌رسد و وارد مدار لوله کشی آب گرم بهداشتی می‌شود در مقابل یک مدار بسته برای سیستم گرمایشی وجود دارد که هنگام نصب پکیج، آبگیری شده و با هر بار روشن کردن پکیج دیواری، آب داخل لوله‌های سیستم گرمایشی توسط پمپ تا زمان رسیدن به دمای مطلوب، به گردش درمی ­آید.

پکیج ­دیواری برقی

پکیج ­های دیواری بر اساس تعداد مبدل به دو دسته پکیج های تک مبدله و دو مبدله تقسیم می­ شود اما به هر حال هیچ پکیجی توانایی تامین همزمان آب بهداشتی و سیستم گرمایشی را ندارد و همیشه اولویت کاری دستگاه پکیج با آب گرم بهداشتی است. یعنی اگر پکیج در حال گرم کردن سیستم گرمایشی باشد و در عین حال مصرف‌ کننده آب گرم را باز نماید؛ پکیج به صورت اتوماتیک از حالت گرمایشی به حالت آب گرم تغییر می‌کند. پیش از پرداختن به تشخیص پکیج تک مبدل و دو مبدل بهتر است با هر یک از این نوع پکیج ­ها آشنا شویم.

پکیج دیواری تک مبدل (Bithermic)

در پکیج‌های نوع تک مبدل تنها یک مبدل حرارتی اصلی دوبل وجود دارد که آبگرم مصرفی و نیز گرمایش را با تماس مستقیم با شعله مشعل تأمین می‌نماید. یعنی این آب‌ها در قطعه‌ای به نام مبدل که از زیر با شعله در تماس است، گرم می‌شوند و داخل رادیاتورها یا سیستم آبگرم بهداشتی منزل خواهد رفت. بنابراین به مبدل پکیج‌های تک مبدل، مبدل دومنظوره گفته می‌شود. در پکیج نوع تک مبدل هر گاه مصرف‌کننده با باز کردن شیر آب گرم، درخواست آب گرم را اعلام می‌کند آب سرد شهری وارد مبدل اصلی دوبل شده و در معرض شعله مستقیم مشعل قرار گرفته و از طریق لوله آبگرم مصرفی به سمت مصرف می‌رود. همچنین در پکیج نوع تک مبدل هرگاه مصرف‌کننده با قرار دادن پکیج در حالت زمستانی درخواست گرمایش می‌دهد؛ شیر سه طرفه مسیر حرکت را به سمت رادیاتورها می‌برد و در این حالت پمپ جهت گردش آب در رایاتورها و نیز در مبدل، فعال می‌گردد.

پکیج دیواری دو مبدل  (Monothermic)

در این نوع پکیج از دو نوع مبدل اصلی (تک منظوره یا اولیه) و صفحه‌ای (ثانویه) استفاده شده است. در حالت زمستانی پکیج، پمپ فعال بوده و با گردش آب در مبدل اصلی، گرمایش برای محیط تأمین می‌گردد. و در زمان نیاز به آب گرم، با گردش آب شهری توسط پمپ در مبدل صفحه‌ای، آب گرم مصرفی تأمین می‌گردد. به مبدل صفحه‌ای مبدل ثانویه نیز گفته می‌شود به این جهت که با فعال شدن پمپ و گردش آب شهری در مبدل‌های صفحه‌ای در اثر مجاورت با آب گرم ایجاد شده توسط مبدل اصلی (آب رادیاتورها)، آب گرم مصرفی تأمین می‌گردد. در واقع عملکرد دستگاه دو مبدل به گونه‌ای است که در کنار مبدل اصلی یک مبدل صفحه‌ای مسی دیگر (مبدل ثانویه) قرار گرفته و مدار کوچکی مابین مبدل اصلی و مبدل صفحه‌ای تشکیل می‌شود. هنگام روشن شدن دستگاه، آب گرم موجود در این مدار، مبدل صفحه‌ای را گرم می‌نماید سپس آب سرد ورودی دستگاه از داخل مبدل صفحه‌ای عبور می‌کند  و پس از گرم شدن وارد سیستم لوله کشی آبگرم بهداشتی می‌شود. در زمان استفاده از سیستم گرمایشی نیز نحوه عملکرد دستگاه همانند سیستم پکیج تک مبدل خواهد بود.

تفاوت های پکیج تک مبدل و دو مبدل در چیست؟

  • تفاوت پکیج دو مبدل و تک مبدل در تعداد مخازن موجود در پکیج می‌باشد که در نوع تک مبدل دو لوله مختص آب گرم مصرفی و شوفاژ (آبگرم رادیاتورها) هر دو از داخل یک مخزن عبور کرده و میزان جرم گرفتن در این نوع پکیج بیشتر است اما در پکیج دو مبدل قسمت آب گرم و شوفاژ (گرمایش) از هم جدا بوده و فشار حرارتی بر دو مخزن تقسیم می‌شود. در واقع تفاوت دستگاه دو مبدل و تک مبدل در زمان استفاده از آب گرم بهداشتی است اما کارایی و میزان گرم کردن آب در هر دو نوع پکیج تک مبدل و دو مبدل یکسان است.
  • تفاوت های پکیج تک مبدل و دو مبدل در ساختار پکیج نیز مشهود می باشد؛
  • از نظر ساختاری مبدل دومنظوره در پکیج تک مبدل دارای چهار اتصال شامل دو اتصال یک دوم و دو اتصال سه چهارم می‌باشد که اتصالات یک دوم برای آب مصرفی و اتصالات سه چهارم برای آب گرمایشی هستند.
  • در مبدل‌های دومنظوره در واقع دو لوله در داخیکدیگرند که لوله با مقطعی به فرم ستاره‌ای داخل لوله‌ای با مقطعی به شکل بیضی قرار گرفته است از مقطع ستاره‌ای شکل آب مصرفی و از ناحیه اطراف (فضای بین دو لوله) آب گرمایشی عبور می‌کند. بنابراین به صورت مستقیم آب گرمایشی در معرض حرارت شعله قرار گرفته و گرمای خود را به آب مصرفی منتقل می‌کند.
  • در پکیج دو مبدله، مبدل اصلی تک منظوره دارای دو اتصال از نوع سه چهارم است که آب بندی این نوع اتصالات می‌تواند با هم متفاوت باشد. در مبدل تک منظوره اتصالات سه چهارم همانند مبدل دومنظوره برای آب گرمایشی است و مبدل ثانویه وظیفه تأمین آب مصرفی را به عهده دارد.
کدام یک از پکیج دیواری تک مبدل یا دو مبدل بهترند؟
پاسخ به این سؤال در گرو بررسی مزایای هریک از این دو نوع پکیج نسبت به دیگری می‌باشد که به نوعی تفاوت های پکیج تک مبدل و دو مبدل را در عمل آشکارتر می ­کند.

مزایای پکیج دیواری دو مبدل

  • فعال نبودن پمپ در حالت تابستانی (خاموشی پکیج در فصل تابستان و بهار)؛ به همین دلیل پکیج تک مبدل استهلاک کمتری داشته بنابراین عمر پمپ بیشتر و مصرف برق کمتری دارد.
  •  ساختمان ساده‌تر و خرابی کمتر این نوع پکیج‌ها
  • پکیج تک مبدل آب گرم مصرفی را چند ثانیه سریع‌تر از دو مبدل تولید می­کند.
  •  گرفتگی در لوله ­ها دیرتر بر روی آن تأثیرگذار می‌باشد.
  •  مقاوم‌تر در مقابل رسوب‌گیری: در پکیج دو مبدل به دلیل عدم تماس مستقیم آب با شعله مشعل ونیز کار و فشار حرارتی بر دو مبدل وارد می‌شود، تشکیل رسوب در جدار داخلی مبدل صفحه‌ای دیرتر تشکیل می‌شود و خرابی دستگاه در طولانی‌مدت کمتر می‌شود.
  •  راندمان پکیج دو مبدل تا حدودی بالاتر از تک مبدل می‌باشد.
  •  نوسان دمایی کمتر در آبگرم مصرفی: به دلیل دبی ثابت و کنترل بهتر دمای سیال در پکیج دو مبدل تغییرات حرارت بیشتر تحت کنترل قرار دارد و نوسان کمتر دمایی باعث می‌شود پ کیج دیرتر خراب شود.
برای سفارش خرید انواع پکیچ برقی با شماره های زیر در تماس باشید

سپاس از امتیاز شما post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *